Bayern in de wolken: 'Dit tempo misten we in de Bundesliga'

Reacties

Op het grootste podium van allemaal heeft Bayern München toch nog de kans om een mislukt seizoen dubbel en dwars goed te maken. De overwinning op Arsenal in de kwartfinale van de Champions League zorgt vanzelfsprekend voor lachende gezichten in en rond de Allianz Arena.

Bayern in de wolken: 'Dit tempo misten we in de Bundesliga'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Spits Harry Kane heeft zodoende toch nog kans op een prijs in zijn debuutjaar in München. 'Een ongelofelijke overwinning. Het is een moeilijk seizoen, en dit was ook een moeilijke wedstrijd. Gelukkig maakte Joshua (Kimmich, red.) het verschil. Je ziet het vaker dat zulke wedstrijden in de eerste helft wat voorzichtig zijn, we spoorden elkaar in de rust aan om het tempo omhoog te gooien. Toen kregen we wat meer kansen, we hadden de wedstrijd zelfs kunnen beslissen', vond Kane.

De goalgetter had er het raden naar hoe het kan dat Bayern in de Champions League het niveau wél haalt dat het in de Bundesliga zo vaak niet aantikte. 'Poe, moeilijk te zeggen, we moeten dat ook beter doen. In de Champions League hebben we misschien net dat beetje tempo dat we in de Bundesliga hebben gemist. Dat mag niet gebeuren en daar moeten we iets aan doen, maar voor nu moeten we hiervan genieten', aldus de Engelsman in Duitse dienst tegenover TNT Sports.

De man die door Kane bedankt werd, kwam zelf ook aan het woord. 'Het is een geweldig gevoel om zo'n belangrijk doelpunt te maken voor onze supporters. Deze momenten zijn waar je het voor doet, en we hebben er hard voor gewerkt. Vandaag was het mijn beurt om beloond te worden, daar ben ik blij om. Op naar de halve finales. We dromen van Wembley, en van een Duitse finale', besprak de matchwinner een potentiële ontmoeting met Borussia Dortmund in de finale in Londen in de mixed zone.

Vastgelijmd
Wie ook de weg kent in de Engelse hoofdstad: Thomas Tuchel. De vertrekkende trainer was buitengewoon blij van binnen, maar analyseerde als altijd. 'Deze overwinning doet me veel. De eerste helft was net schaken: wie maakt de eerste fout, de eerste beweging? Niemand wilde risico nemen', aldus de coach bij DAZN.

Na rust was het meer van wat hij graag ziet. De coach had specifieke complimenten voor twee spelers. 'De tweede helft was een stuk beter. We toonden moed en verdienden uiteindelijk te winnen. Ik ben trots op de teamprestatie. Zeker op Konrad Laimer, die wel vastgelijmd leek aan Ødegaard, Noussair Mazraoui deed het op links ook goed. Maar het was duidelijk een teamprestatie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.