Bayern heeft de volgende Benfica-beul al klaarstaan

Reacties

Europese confrontaties tussen Bayern München en Benfica stonden in het verleden garant voor veel doelpunten. En dan met name van Duitse makelij. Dinsdagavond staan de kampioenen van Duitsland en Portugal tegenover elkaar in de Champions League.

Bayern heeft de volgende Benfica-beul al klaarstaan

Op basis van de huidige verhoudingen is de eerste halvefinaleplaats van Benfica in het miljoenenbal niet waarschijnlijk. De resultaten uit het verleden beloven eveneens weinig goeds voor de ploeg van trainer Rui Vitória. Van de zes eerdere confrontaties won Bayern er vier met afgetekende cijfers. Alleen tijdens twee thuiswedstrijden hield de tweevoudig winnaar van de Europa Cup I stand (0-0).

Maar zo weinig doelpunten er als in 1976 en 1981 in Lissabon vielen, zo makkelijk vlogen ze erin tijdens de returns in München. Op weg naar de derde Europa Cup I op rij scoorden de gerenommeerde goaltjesdief Gerd Müller en Bernd Dürnberger allebei twee keer voor het oppermachtige Bayern, met tussendoor één treffer van de huidige voorzitter Karl-Heinz Rumenigge (5-1).

Vijf jaar later deed Dieter Hoeness het nog eens dunnetjes over door binnen een half uur drie keer te scoren op weg naar een 4-1 zege in de achtste finale van het Europa Cup I-toernooi. Jürgen Klinsmann maakte het in 1995/96 van alle Duitse Benfica-beulen nog het bontst. De destijds 31-jarige spits nam liefst zes van de zeven goals voor zijn rekening (4-1 en 1-3).

Jürgen Klinsmann viert een van zijn zes treffers met Dietmar Hamann tijdens het tweeluik met Benfica in het seizoen 1995/96.
Jürgen Klinsmann viert een van zijn zes treffers met Dietmar Hamann tijdens het tweeluik met Benfica in het seizoen 1995/96.

Ook die Portugese afstraffing resulteerde twintig jaar na het laatste Europese succes in een hoofdprijs voor Bayern: de UEFA Cup. En dat is precies waarop ze in Beieren nu opnieuw hopen; dat trainer Pep Guardiola afscheid neemt met de treble. Met minder neemt de verwende achterban in München geen genoegen, voordat Guardiola naar Manchester City vertrekt.

Dat Bayern het net tegen Portugese ploegen makkelijk vindt, bleek vorig jaar. FC Porto reisde na een 3-1 zege in eigen huis vol goede moed af naar München voor de return van de kwartfinale, maar kwam bedrogen uit: 6-1. Na veertig minuten stond het al 5-0, met twee goals van Robert Lewandowski. De Poolse spits heeft alles in zich om uit te groeien tot de nieuwe nachtmerrie van de Benfica-fans.

Op 27-jarige leeftijd is Lewandowski bezig aan het beste seizoen van zijn loopbaan met 36 officiële treffers in veertig duels, een evenaring van zijn persoonlijk record uit het seizoen 2012/13. Toen zorgde Lewandowski in het shirt van Borussia Dortmund met vier goals hoogstpersoonlijk voor de uitschakeling van Real Madrid. Benfica zou wel eens zijn volgende slachtoffer kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.