Bayern en Robben laten stug Hertha wegkomen met bonuspunt

Reacties

Hertha BSC heeft zaterdag in de Bundesliga een bonuspunt gepakt tegen koploper Bayern München. De Beierse ploeg kwam niet door de muur van de bezoekers heen. Eintracht Frankfurt moest zonder Nederlandse inbreng een pas op de plaats maken.

Bayern en Robben laten stug Hertha wegkomen met bonuspunt

Bayern München - Hertha BSC 0-0
Het treffen tussen koploper Bayern en Hertha BSC was bepaald geen hoogstandje. De geblesseerde Karim Rekik ontbrak bij de Berlijnse bezoekers, terwijl Arjen Robben bij Bayern in de basis begon. De thuisploeg had een duidelijk veldoverwicht en kreeg voldoende kansen, maar kreeg de bal er niet in. Keeper Rune Jarstein bracht twee keer redding op een poging van Robert Lewandowski en Franck Ribéry schoot een voorzet van Robben over het doel.

Aangezien trainer Jupp Heynckes een luxeprobleem heeft bij Bayern kregen na rust ook Kingsley Coman, Sandro Wagner en Arturo Vidal een kans. Daarvoor liet Lewandowski al voor de derde keer een kans liggen. Opnieuw redde Jarstein. Ook in het restant van het duel kreeg Bayern de bal niet in het doel. Het is pas het derde gelijkspel van het seizoen voor de koploper, die nu op zestig punten staat. Hertha staat op de elfde plek met 31 punten.

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1-0
Eintracht Frankfurt kwam zonder Nederlandse inbreng al vroeg op achterstand op bezoek bij Stuttgart. Jetro Willems was er wegens privéomstandigheden niet bij en Jonathan de Guzmán herstelt nog van een blessure. Sébastien Haller stond in de spits en zag Stuttgart-aanvaller Erik Thommy al na een kwartier scoren. Die goal was voor Stuttgart voldoende voor de zege.

Het zijn voor Stuttgart drie erg welkome punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg heeft dertig punten, zeven meer dan nummer zestien Werder Bremen. Frankfurt moet juist een pas op de plaats maken in de drukke topvijf. Concurrenten Bayer Leverkusen, RB Leipzig en Schalke 04 kunnen de ploeg later dit weekend inhalen.

1899 Hoffenheim - SC Freiburg 1-1
Hoffenheim was na de vrije val op de ranglijst van de afgelopen weken erg dicht bij Freiburg gekomen, maar opende in de onderlinge confrontatie wel de score. Vlak na rust krulde Andrej Kramaric een vrije trap op fraaie wijze binnen. Niet lang daarna ging de bal aan de andere kant op de stip toen Hoffenheim-verdediger Kevin Vogt een overtreding beging. Nils Petersen pakte het cadeautje uit: 1-1.

Beide ploegen schieten weinig op met een punt. Hoffenheim heeft er nu 32, net zo veel als Hannover 96. Freiburg staat op 29 en moet nog altijd vrezen voor de degradatiezone. Het gat met nummer zestien Werder Bremen bedraagt zes punten.

Overige uitslag:
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.