Bayern boft na wondercomeback Werder met goedkope penalty

Bayern München heeft na een bijzondere halve finale de eindstrijd van het toernooi om de DFB Pokal bereikt. Werder Bremen maakte in een minuut tijd twee doelpunten, en poetste daarmee een 0-2 achterstand weg, maar stond na een gemakkelijk gegeven penalty toch met lege handen.

Werder Bremen
2 - 3
Bayern München

Over de bekerwedstrijd van woensdagavond zal nog lang worden nagesproken. Bayern en Werder kwamen elkaar afgelopen zaterdag ook al tegen, toen in de Bundesliga, en Bayern won deze thuiswedstrijd met 1-0. Werder wilde deze nederlaag in het bekertoernooi goedmaken en speelde in de eerste helft met aanvallende intenties. Zo kreeg Davy Klaassen op aangeven van Milot Rashica een goede kans, maar zijn schot van dichtbij ging over het doel van Sven Ulreich.

Bayern was ondanks de goede bedoelingen van Werder de gevaarlijkste ploeg in de eerste 45 minuten en na goede kansen voor Thomas Müller en Thiago Alcántara kwamen de gasten negen minuten voor tijd verdiend op voorsprong. Müller kopte de bal bijna vanaf de achterlijn met een boogje over doelman Jiri Pavlenka en op de paal, waarna Robert Lewandowski op de juiste de juiste plek stond om uit de rebound te scoren.

Toen Müller er ruim een kwartier na rust zelf 0-2 van maakte, leek Bayern zeker te zijn van een finaleticket. Werder weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en Klaassen miste al een grote kans (hij schoot van dichtbij op Ulreich), voordat Yuya Osako de aansluitingstreffer op het bord bracht. Vervolgens ging het snel. Bayern raakte vrijwel direct na de aftrap de bal alweer kwijt en Rashica schoot na een goede individuele actie de 2-2 binnen.

Het Weserstadion stond op zijn kop, maar de vreugde van de fans van Werder veranderde rap in woede, toen Bayern drie minuten na de gelijkmaker een strafschop kreeg. Kingsley Coman ging na een duel met Theodor Gebre Selassie naar de grond en hoewel er toch weinig aan de hand leek te zijn, ging de bal op de stip. De VAR zag geen reden om in te grijpen en vanaf de stip schoot Lewandowski de 2-3 binnen. Deze voorsprong gaf Bayern niet meer uit handen en dus staat Niko Kovac voor het derde jaar op rij in de finale van het DFB Pokal-toernooi. Vorig jaar won de coach nog met Eintracht Frankfurt van Bayern; nu hoopt hij de prijs mét Der Rekordmeister te kunnen winnen.