Bayern bewijst Barcelona goede dienst met furieuze slotfase

Bayern München heeft Barcelona in de Champions League een goede dienst bewezen. Der Rekordmeister was woensdag op Portugese bodem te sterk voor Benfica. Alle doelpunten vielen in de laatste twintig minuten.

Benfica
Benfica
0 - 4
Bayern München

Bayern München maakte zaterdag grote indruk in de Bundesliga door in de eerste helft over Bayer Leverkusen heen te walsen. Die beelden zullen ook zijn doorgedrongen tot Lissabon, waar Benfica in Estádio da Luz stiekem hoopte op een stuntje tegen de Duitse grootmacht. Daar had de ploeg van trainer Jorge Jesus ook een tijdlang uitzicht op.

De bezoekers leken op slag van rust op voorsprong te komen. Robert Lewandowski werkte een voorzet van Kingsley Coman achter de verbouwereerde doelman Odysseas Vlachodimos, maar deed dat buiten het zicht van arbiter Ovidiu Hategan met zijn arm. Dat gold niet voor de VAR, die een streep zette door de openingstreffer van de Poolse goalgetter.

Vlachodimos redt Benfica
Na rust leek Benjamin Pavard de Beierse formatie alsnog op voorsprong te schieten, maar dat was buiten Vlachodimos gerekend. De Griekse doelman was uitstekend op dreef en drukte de inzet van de Franse vleugelverdediger met zijn voet tegen de lat. Een paar minuten later leek Thomas Müller dan alsnog de ban te breken, maar ook zijn treffer vond geen doorgang. Kingsley Coman gaf de bal voor vanuit buitenspelpositie.

Twintig minuten voor bleek dat drie keer nog altijd scheepsrecht is. Leroy Sané krulde een vrije trap met veel gevoel achter de kansloze Vlachodimos. Dit keer was er geen enkele aanleiding om het doelpunt af te keuren, waardoor Bayern dan eindelijk op voorsprong kwam (0-1). Everton zorgde tien minuten voor tijd onbedoeld voor de genadeklap. De Braziliaan probeerde bal na een corner weg te werken, maar verschalkte daarmee Vlachodimos (0-2).