Bayern bekert op halve kracht verder, scorende Weghorst met de schrik vrij

Bayern München heeft tegen Energie Cottbus op eenvoudige wijze de tweede ronde bereikt van het toernooi om de DFB-Pokal. Qua spelers kwam de bekerhouder op volle oorlogssterkte naar Cottbus, maar zonder zich al teveel in te spannen werd een solide zege geboekt. VfL Wolfsburg verslikte zich wel bijna, maar stelde in de verlenging orde op zaken tegen Hallescher FC.

Energie Cottbus
1 - 3
Bayern München

Bayern München ging op bezoek bij Energie Cottbus. Die ploeg degradeerde in 2009 uit de Bundesliga en is inmiddels afgedaald tot de Regionalliga Nordost, het vierde voetbalniveau van Duitsland. Desondanks werd het qua score geen walk in the park voor Bayern München, dat niet bepaald aantrad met een B-garnituur. Robert Lewandowski, Thomas Müller, Kingsley Coman, Joshua Kimmich, David Alaba, Manuel Neuer: allemaal waren ze van de partij in het Stadion der Freundschaft voor de wedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal.

De Duitse landskampioen én bekerhouder (vorig seizoen werd RB Leipzig met 3-0 verslagen in de finale, red.) deed het ondanks de aanwezigheid van de topspelers rustig aan. In de laagste versnelling kwam de ploeg van Niko Kovac echter niet in de problemen. Lewandowski stond in de eerste helft op de goede plek om de rebound binnen te werken na een schot van Coman.

Die 0-1 voorsprong werd door Coman zelf pas in de tweede helft verdubbeld. Na 65 minuten spelen scoorde hij na een zeer fraai schot in de verre hoek. Leon Goretzka, die na 63 minuten spelen Renato Sanches had afgelost, deed vervolgens ook nog een duit in het zakje met de 0-3.

Het publiek in Cottbus kreeg echter toch nog reden om te juichen. Goretzka maakte in de blessuretijd een overtreding in zijn eigen penaltygebied en het was Berkan Taz die Neuer vanaf de penaltystip passeerde. Het was niet meer dan een eretreffer, want meteen daarna volgde het eindsignaal. De bekerhouder bekert simpel verder.

Hallescher FC
nv
3 - 5
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg kwam met de schrik vrij op bezoek bij Hallescher FC, uitkomend op het derde niveau in Duitsland. De ploeg van Wout Weghorst kwam na 43 minuten verrassend met 1-0 achter. De Nederlander maakte dat een minuut later zelf weer goed door een voorzet van João Victor aan te nemen en de bal in de verre hoek binnen te schieten.

In de tweede helft vielen liefst vier goals en omdat beide ploegen er twee noteerden, moest er een verlenging aan te pas komen voor de club uit de Bundesliga. Weghorst zag namelijk hoe Mathias Fetsch in de 91ste minuut de 3-3 noteerde namens Hallescher FC. VfL Wolfsburg speelde toen al met tien man, omdat Josuha Guilavogui in de 89ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Met tien man lukte het Weghorst en consorten alsnog om te winnen in de verlenging. Robin Knoche en Josip Brekalo weerhielden VfL Wolfsburg met ieder één goal van een blamage in de eerste ronde van het bekertoernooi.