Basisklant Bakker dankzij assist eregast op doelpuntengala PSG

Reacties

Mitchel Bakker heeft zich vrijdagavond laten zien tijdens een simpele overwinning van Paris Saint-Germain. Hij verzorgde een assist, waarmee hij een van de Parijse hoofdrolspelers werd op een bijzonder doelpuntrijke avond.

Basisklant Bakker dankzij assist eregast op doelpuntengala PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
6 - 1
Angers
Angers

Bij PSG waren er niet alleen basisplaatsen voor supersterren Neymar, Kylian Mbappé, Mauro Icardi, Marco Verratti en Marquinhos, maar ook voor linksback Bakker. Mede omdat zijn concurrent Juan Bernat nog altijd geblesseerd is, mag de ex-Ajacied regelmatig meedoen bij de ploeg van Thomas Tuchel. Dat niet alleen: de jeugdinternational toont geregeld zijn waarde. Zo ook dit keer.

Dat gebeurde echter pas na een paar fraaie goals, de eerste was van nieuwkomer Alessandro Florenzi. De bal werd door een Angers-verdediger weggekopt, maar opgepikt door de op rechtsback geposteerde Italiaan. Hij controleerde de bal met rechts, waarna hij het speeltuig met een schitterende boog in de verre hoek schoot. Het duurde daarna tot de 36ste minuut voordat PSG verder afstand nam, maar ook die goal was de moeite waard. Mbappé dribbelde met een heerlijke actie de zestien in, legde de bal af, waarna Neymar via de lat hard raak schoot.

Kort na rust kreeg de Braziliaanse vedette de bal op zo'n tien meter van het doel plotseling voor zijn voeten en was het maken van de 3-0 voor hem een koud kunstje, vlak voordat Bakker zich liet zien. De verdediger (die bij de selectie van Jong Oranje zit) behield aan de linkerkant het overzicht en vond Julian Draxler, die vanaf de rand van de zestien scoorde: 4-1. De Duitster toonde zich na zijn doelpunt direct dankbaar richting Bakker. Dat was zeker nog niet het slotakkoord, want Idrissa Gueye (met een van richting veranderd schot) en Mbappé (hij schoot van dichtbij raak) maakten het doelpuntenfeest compleet.

Voor de Parijse miljardenformatie was het de derde eenvoudige zege op rij, na een zeer moeizame start van het seizoen. De duels met RC Lens en Olympique Marseille werden verloren, waarna de thuiswedstrijd tegen FC Metz (1-0) pas in de absolute slotfase een zege opleverde. Van OGC Nice (0-3) en Stade Reims (0-2) werd relatief simpel gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.