Basisdebutant Reijnders na penalty's onderuit met Milan, Huijsen laat zich zien

Tijjani Reijnders begon in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst in de basis bij AC Milan. De Nederlander maakt een goede indruk, maar ging met zijn nieuwe werkgever na penalty's onderuit tegen Juventus (2-2). In de strafschoppenserie stapte Juve-talent Dean Huijsen naar voren.

Juventus
Juventus
ns
2 - 2
AC Milan
AC Milan

Reijnders, die onlangs de overstap maakte van AZ naar Milan, maakte eerder deze week als invaller zijn officieuze debuut tegen Real Madrid. Dit keer beloonde Stefano Pioli de 24-jarige middenvelder met een basisplaats. De Nederlander speelde tegen Juventus een uur mee en deed dat naar behoren. 'Kenmerkend was zijn aanname met het hoofd omhoog, de versnelling en de steekpass op Giroud. Dat gaat van pas komen dit seizoen', voorspelt La Gazzetta dello Sport.

Reijnders had geen aandeel in de score. Malick Thiaw en Olivier Giroud zetten Milan tot twee keer toe op voorsprong, maar beide keren maakte Juve de achterstand ongedaan. Voor rust deed Danilo dat, na rust sloeg Daniele Rugani toe (2-2). Vlak na de wissel van Reijnders kwam aan de zijde van Juve Huijsen binnen de lijnen. De achttienjarige Nederlander was de vervanger van Federico Gatti.

Huijsen benut penalty
Na afloop van de reguliere speeltijd stak Huijsen zijn hand omhoog voor het nemen van een penalty, want het talent was als vierde Juve-speler aan de beurt. Huijsen scoorde en zette Juve op matchpoint, maar Filip Kostic faalde. Door een misser van Davide Bartesaghi mocht Matías Soulé aanleggen voor de winnende. De invaller scoorde en besliste het duel in het voordeel van Juve.