Barthez held van Nantes, makkie Marseille

Fabien Barthez (foto) heeft weer eens een hoogtepunt beleefd onder de lat van FC Nantes. Olympique Marseille zette het nietige Vannes snel opzij in de kwartfinale van de strijd om de Coupe de France.

Sedan-FC Nantes 1-1, Nantes wint na strafschoppen
Nantes staat in de halve finale van het oudste Franse bekertoernooi. In de thriller tegen Sedan eiste Barthez uiteindelijk de hoofdrol op. De doelman van Nantes stopte de penalty van Nicolas Marin in de vijfde beurt, waarna Frederic Da Rocha het afmaakte. In de 120 voorgaande minuten zag het publiek een hevige strijd, waarin Gregory Pujol Sedan snel op voorsprong zette en Claudiu Keseru binnen twee minuten gelijkmaakte.

Olympique Marseille-Vannes 5-0
Marseille boorde het beetje hoop op een stunt dat het nietige Vannes koesterde al binnen 120 seconden de grond in. De nummer zeventien van het derde niveau in Frankrijk keek na een minuut al tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Mamadou Niang. Een half uur later was de strijd defintief gestreden toen Toifilou Maoulida een strafschop benutte.

L'OM bouwde de score in het eigen Stade Velodrome na rust verder uit. Djibril Cissé, ook uit een penalty na weer hands van Pierre Talmont, en opnieuw Maoulida scoorden. Mickael Pagis maakte het vijftal in de laatste minuut vol. Marseille plaatste zich daarmee net als Nantes voor de laatste vier in de strijd om de Coupe de France.