Barnsley maakt werk van smaakmaker PEC Zwolle

Reacties

Een overstap naar het Championship lonkt voor Kenneth Paal. Barnsley heeft zich bij PEC Zwolle gemeld voor de offensief ingestelde linksback.

Barnsley maakt werk van smaakmaker PEC Zwolle
© Pro Shots

Barnsley heeft Paal al langer op de korrel en heeft zijn interesse inmiddels geconcretiseerd. De 24-jarige vleugelverdediger heeft in Zwolle nog een eenjarig contract. Barnsley verwacht dat Paal als basisspeler van een Eredivisie-club aan voldoende criteria voldoet om een werkvergunning te verkrijgen. Sinds de Brexit zijn de regels daaromtrent flink aangescherpt.

Paal speelt sinds het seizoen 2018/19 voor PEC en heeft zich in Overijssel ontwikkeld tot belangrijke speler. Voor zijn tijd aldaar kwam hij uit bij PSV, waar hij ondanks een aantal optredens in de hoofdmacht niet is doorgebroken.

Barnsley eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in het Championship.

De Wit
PEC en Barnsley zijn er nog niet uit over Paal, maar de Zwollenaren hebben zijn vervanger al wel bijna binnen. Mees de Wit trainde deze week al mee en als ook de laatste formaliteiten worden afgerond tekent hij een contract in Zwolle.

De Wit is een 23-jarige linksback die is opgeleid door Ajax en in 2018 de overstap maakte naar Sporting Portugal. Het afgelopen halfjaar speelde de Nederlander op huurbasis voor het Spaanse FC Orihuela.

Fernandes
Ook Leandro Fernandes trainde de afgelopen tijd mee, hij speelde ook mee in het eerste oefenduel met Borussia Dortmund Onder-23, maar PEC gaat hem nu geen aanbieding doen. De prioriteit van de club ligt momenteel bij de zoektocht naar buitenspelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.