Barcelona wint oefenpot van AC Milan na gemiste kansen Reijnders

Barcelona heeft in de Verenigde Staten een oefenzege geboekt op AC Milan. Een doelpunt van Ansu Fati was genoeg voor een nipte overwinning. Tijjani Reijnders deed negentig minuten mee bij de Italianen, maar verzuimde tot tweemaal toe te scoren.

AC Milan
AC Milan
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Bij Barcelona was Ousmane Dembélé een opvallende 'afwezige'. Althans, hij was er wel, maar zat niet bij de wedstrijdselectie. De buitenspeler is op dit moment in gesprek met Paris Saint-Germain over een mogelijke transfer, zo bevestigde zijn trainer Xavi.

Frenkie de Jong begon bij de Spaanse kampioen op de bank, hij kwam pas na rust binnen de lijnen. Aan de overkant was wel Nederlandse inbreng vanaf de aftrap. De van AZ overgekomen Reijnders was een van de drie AC Milan-spelers die de negentig minuten volmaakte. In de eerste helft leverde hem dat een dot van een kans op, maar stuitte hij op doelman Iñaki Peña.

Nadat ook Rafael Leão een grote kans had gemist en Jules Koundé de paal raakte, was het Ansu Fati die Barcelona tien minuten na rust op voorsprong zette. Hij trok naar binnen en schoot prachtig raak in de verre hoek. Tegen het einde kreeg Reijnders de uitgelezen kans om zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen nadat Leão een bal terugtrok, maar de Nederlander schoof net naast.

Daardoor won Barcelona de oefenwedstrijd met 1-0. Dinsdag spelen de Catalanen een vriendschappelijk duel met Tottenham, alvorens zij op zondag 13 augustus de competitie starten tegen Getafe. AC Milan begint ruim een week later aan de Serie A met een uitwedstrijd tegen Bologna.