Barcelona wint gemakkelijk van Chapecoense in emotioneel duel

Barcelona heeft de jaarlijkse wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper eenvoudig gewonnen van Chapecoense: 5-0. De drie overlevende spelers van de vliegramp verzorgden de aftrap tijdens de emotionele ontmoeting in Camp Nou.

De Braziliaanse club was afgelopen jaar met het vliegtuig onderweg naar de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana. Het vliegtuig stortte echter neer in Colombia. Slechts zes van de 77 mensen aan boord overleefden de crash, waaronder dus drie spelers van de Brazilianen. Een van de overlevenden, Alan Ruschel, stond zelfs in de basis in het treffen met Barcelona.

Voor de wedstrijd werd er stil gestaan bij de slachtoffers. Zo namen Andrés Iniesta en coach Ernesto Valverde het woord namens Barcelona. Na het emotionele eerbetoon werd de wedstrijd al vroeg opengebroken door Gerard Deulofeu. Het kind van de club kwam deze zomer over van Everton, het laatste half jaar werd hij door The Toffees verhuurd aan AC Milan. Na een mooie actie legde Ivan Rakitic de bal af op de Spanjaard, die de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken.

Na elf minuten schoot Sergio Busguets de bal van afstand in de bovenhoek: 2-0. Lionel Messi zorgde ervoor dat de ploegen met een 3-0 stand de kleedkamers opzochten. Na de rust lieten Messi en Luis Suárez zien dat er door het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain weinig veranderd is aan hun klik op het voetbalveld. Een mooi een-tweetje werd overtuigend afgerond door de Uruguayaan. De laatste treffer kwam op naam van Denis Suárez. In de slotfase miste Paco Alcácer nog een strafschop.

Valverde gaf beide keepers een helft speeltijd. De eerste helft stond Marc-André ter Stegen onder de Catalaanse lat, de tweede helft kwam Jasper Cillessen binnen de lijnen. Opvallend is ook dat Thomas Vermaelen helemaal geen rugnummer meer heeft.