Barcelona wint en Lyon gaat voor schut

Barcelona en Glasgow Rangers deden goede zaken. De Spanjaarden wonnen bij Stuttgart, terwijl de Schotten Olympique Lyon verrasten.

Barcelona wint en Lyon gaat voor schut

VfB Stuttgart-Barcelona 0-2
Na een eerste helft waarin beide ploegen enkele enorme kansen hadden verkwist, was het Barcelona dat na rust toesloeg en terecht de drie punten pakte. Carles Puyol opende de score in de 53ste minuut door van dichtbij de bal over de doellijn te werken nadat doelman Raphael Schäfer en ploeggenoot Mario Gomez er niet in waren geslaagd een kopbal van Ronaldinho te ruimen.

Een kwartier later was het de beurt aan Lionel Messi. De Argentijn, die voor rust twee grote kansen had verprutst, schoot na terugleggen van Thierry Henry de bal via Gomez achter Schäfer.

Olympique Lyon-Glasgow Rangers 0-3
Voor Lyon lijkt het seizoen in de huidige Champions League al bijna voorbij. De Franse kampioen ging fors onderuit tegen Rangers in het eigen Stade Gerland. Lee McCulloch opende de score in de 23ste minuut met een kiezelharde kopbal na een hoekschop van DaMarcus Beasley (foto). Na rust vergrootten Daniel Cousin en Beasley het verschil. De Fransman met een schot uit de draai, de Amerikaan via een counter.

Net als Barcelona heeft Rangers twee zeges geboekt in de eerste twee duels. Lyon en Stuttgart staan nog op nul.

Bekijk hier al onze video's