Barcelona weer niet succesvol op vreemde bodem

Barcelona heeft een vervolg gegeven aan de slechte reeks uitwedstrijden van dit seizoen. Ondanks een snelle voorsprong verspeelde de ploeg van coach Frank Rijkaard ook punten bij stadgenoot Espanyol (1-1).

Barcelona kwam na zes minuten al aan de leiding. Lionel Messi liet drie tegenstanders zijn hielen zien en bediende Andrés Iniesta die beheerst de score opende. De gasten kregen meer kansen. Zo belandden inzetten van Xavi en Bojan Krkic op de lat.

In de tweede helft kreeg Barcelona de rekening gepresenteerd voor de eerdere missers. Albert Riera wurmde zich op links voorbij Carles Puyol en diens voorzet werd door invaller Ferran Corominas met een behendige volley tot doelpunt gepromoveerd: 1-1.

Ronaldinho moest opnieuw op de bank beginnen en werd in de slotfase nog door Rijkaard binnen de lijnen gebracht. De Braziliaan werd meteen gevaarlijk, maar kon geen verandering meer brengen in de gelijke stand.

Het gevolg van de 1-1 bij Espanyol is dat Barcelona in de Primera División al veertien punten verspeelde in zeven uitwedstrijden. De Blaugranas wonnen buitenshuis pas een keer, speelden vier keer gelijk en keerden twee keer met een nederlaag huiswaarts.

Slechts doordat Barcelona in eigen stadion na zeven duels nog een perfecte score heeft, is het nog titelkandidaat. De achterstand ten opzichte van koploper Real Madrid is inmiddels wel opgelopen tot vier punten.