Barcelona verscheurt contract van voormalig wereldkampioen

Reacties

Barcelona en Samuel Umtiti gaan per direct uit elkaar. De 29-jarige Fransman had nog een contract tot de zomer van 2026, maar dat is ontbonden.

Barcelona verscheurt contract van voormalig wereldkampioen
© Pro Shots

Umtiti speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Lecce, waar hij tot 25 optredens in de Serie A kwam. De linksbenige centrumverdediger kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Umtiti kwam in de zomer van 2016 naar Barcelona, dat een slordige 25 miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste jaren in Camp Nou speelde de Fransman regelmatig en vormde hij een sterk duo met Gerard Piqué. In de zomer van 2018 werd hij als basisspeler nog wereldkampioen met Frankrijk, onder meer dankzij een cruciaal doelpunt van Umtiti in de halve finales tegen België.

Voor dat toernooi kampte Umtiti al met knieklachten, maar hij wilde het WK in Rusland koste wat het kost meemaken en nam het risico. Dat pakte verkeerd uit. Sinds dat bewuste wereldkampioenschap wordt Umtiti achtervolgd door blessureleed en haalde hij nooit meer zijn oude niveau.

In januari 2022 verlengde hij nog wel zijn contract bij Barcelona, maar dat was vooral om zijn salaris te verlagen en uit te spreiden over meerdere jaren, zodat Ferran Torres kon worden ingeschreven. In de vier seizoenen na het WK kwam Umtiti in totaal tot slechts 41 competitieduels voor Barça.

Na een seizoen op huurbasis bij Lecce vertrekt Umtiti nu definitief bij de Catalanen. De Fransman sluit zijn Barcelona-periode af met zeven hoofdprijzen: twee kampioenschappen, drie keer de Copa del Rey en tweemaal de Spaanse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Umtiti
Meer over S. Umtiti
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.