Barcelona stuurt 'nieuwe Varane' naar Duitsland

Reacties

Barcelona laat verdediger Jean-Clair Todibo het seizoen afmaken bij Schalke 04. De Duitse club heeft in het huurcontract bovendien een optie tot koop weten te bedingen.

Barcelona stuurt 'nieuwe Varane' naar Duitsland
© Pro Shots

De twintigjarige Todibo maakte een jaar geleden de overstap van Toulouse naar Barcelona en werd toen beschreven als 'de nieuwe Raphaël Varane'. In twaalf maanden tijd kwam de talentvolle Fransman echter niet verder dan vijf officiële wedstrijden, waarvan drie in het lopende seizoen. Todibo bleek nog niet klaar te zijn voor de concurrentiestrijd met spelers als Gerard Piqué, Clément Lenglet en Samuel Umtiti.

Schalke haalt Todibo nu op huurbasis naar Duitsland. Die Knappen betalen anderhalf miljoen euro om tot het einde van dit seizoen over de mandekker te kunnen beschikken en nemen voor deze periode bovendien het salaris van Todibo over. Mocht de samenwerking bevallen, dan kan Schalke de jongeling in de zomer voor 25 miljoen euro (plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen) definitief overnemen.

Als het zo ver komt, betekent dat wellicht nog geen definitief einde van de samenwerking tussen Barcelona en Todibo. Bij een definitieve transfer krijgen de Spanjaarden immers de mogelijkheid om de verdediger nog terug te kopen. Dat kost Barcelona dan echter wel het dubbele van wat Schalke moet betalen: vijftig miljoen plus tien miljoen aan mogelijke bonussen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.