Barcelona stelt titel Real uit door Rayo te deklasseren

Barcelona boekte zondagavond met de 7-0 monsteroverwinning bij Rayo Vallecano zijn grootste uitzege van het seizoen. Bovendien voerde Lionel Messi zijn seizoentaal met twee treffers op naar 43, evenveel als Cristiano Ronaldo.

Barcelona stelt titel Real uit door Rayo te deklasseren

Barcelona liet er na de nederlaag tegen Real Madrid en de uitschakeling in de Champions League tegen Chelsea in Madrid geen twijfel over bestaan. De ploeg van scheidend trainer Josep Guardiola kan nog wel degelijk een tegenstander kapot spelen met kort combinatievoetbal.

Het laaggeklasseerde Rayo Vallecano werd het slachtoffer van de scoringsdrift. Door een eenvoudige intikker van Messi, een eigen doelpunt van Rayo-verdediger Roberto Correa en een goal van Seydou Keita na een schitterende pass van Messi stond het al bij rust 3-0.

Na de onderbreking voetbalde Barça frivool verder. De in de basis gestarte Pedro maakte twee treffers, terwijl Thiago Alcántara een voorzet van Dani Alves tegendraads binnenkopte.

Messi had bij het sluiten van de markt het laatste woord door op aangeven van Pedro de 7-0 te laten aantekenen. Daarmee vestigde hij zich aan kop van de topscorerslijst. De Argentijn staat net als Cristiano Ronaldo op 43 competitiedoelpunten.

Overigens mocht Ibrahim Afellay nog ruim een kwartier meevoetballen. Het waren de eerste minuten van de Oranje-international sinds zijn slepende kruisbandblessure.

Door Barça's overwinning in Madrid moet koploper Real Madrid het vieren van de landstitel nog even uitstellen. Woensdag kan Real het kampioenschap veilig stellen door op bezoek bij Athletic de Bilbao drie punten te pakken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's