Barcelona-spelers ontlopen woeste fans na Champions League-afgang

Reacties

De spelers van Barcelona zijn na de afgang van vrijdagavond in Lissabon teruggekeerd in Spanje, waar zij er alles aan hebben gedaan om de camera's en woedende supporters te ontlopen. Ondertussen heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu voor maandag een spoedvergadering gepland.

Barcelona-spelers ontlopen woeste fans na Champions League-afgang
© Pro Shots

Barcelona verloor vrijdag in de kwartfinale van de Champions League met liefst 2-8 van Bayern München en daardoor lijkt de positie van Quique Setién onhoudbaar geworden. Bartomeu wilde zich in Lissabon nog niet uitspreken over de toekomst van de hoofdtrainer, die pas sinds februari voor de groep staat, maar gaat volgens RAC1 na het weekend met zijn collega's praten over de sportieve toekomst. Mauricio Pochettino wordt genoemd als mogelijke opvolger voor Setién.

© Pro Shots

Volgens AS hoopt de spelersgroep op een andere trainer: Xavi Hernández. De voormalig middenvelder is tegenwoordig werkzaam bij Al-Sadd en lijkt nog niet van plan te zijn om nu in te stappen bij zijn geliefde club, maar de spelers hopen volgens de berichtgeving dat Xavi op andere gedachten te brengen is.

© Pro Shots

Enkele 'zwaargewichten' uit de kleedkamer van Barcelona zijn het volgens AS helemaal eens met de woorden van Gerard Piqué, die vrijdagavond veranderingen eiste. 'Dit is niet opgelost met de komst van een nieuwe speler. Je moet alles herzien', wordt een niet bij naam genoemde speler geciteerd. 'Er zijn nieuwe ideeën, nieuwe gezichten en een nieuw project nodig.' Voor komend seizoen komen Francisco Trincão, Pedri en Miralem Pjanic erbij, maar zij worden allen niet gezien als de verlossers.

Cadena COPE gaat in zijn berichtgeving nog een stukje verder en claimt dat sterspeler Lionel Messi presidentsverkiezingen heeft geëist. Komen die er niet, dan zal hij zijn nog maar een jaar doorlopende contract bij de club waar hij al zijn gehele loopbaan voor speelt zeker niet verlengen. In Italië wordt Messi deze zaterdag alweer hevig met een transfer naar Internazionale in verband gebracht.

De falende spelersgroep arriveerde zaterdagmiddag op vliegveld El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, en werd verdeeld over drie geblindeerde touringcars zonder clublogo en/of de Barcelona-kleuren naar het trainingscomplex gebracht. Daar stonden ongeveer vijftien boze supporters de spelers op te wachten. Zij hadden spandoeken opgehangen, met teksten als 'Directie en spelers, de schande van onze 121-jarige historie' en 'Minder luxe, meer trots'.

© Mundo Deportivo

De spelers zagen een confrontatie met de morrende fans duidelijk niet zitten. Volgens de Spaanse media verlieten de meeste voetballers Ciutat Esportiva via de achteruitgang, waar geen fans stonden. Van de spelers vertrok alleen middenvelder Monchu, die vrijdag niet in actie kwam tegen Bayern, via de voordeur. Dat deed ook bestuurslid Guillermo Amor, die nog even zijn raampje opendraaide en een scheldkanonnade van een supporter tot zich nam. Hij bood zijn excuses aan voor de afgang in Lissabon en reed verder.

Frenkie de Jong en zijn ploeggenoten gaan na de Champions League-vernedering met vakantie. Het is nog niet bekend wanneer ze weer bij de club worden verwacht en wie er bij de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de groep zal staan. De kans dat dit Setién is, lijkt in ieder geval minimaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.