Barcelona schittert bij debuut van Neymar in Camp Nou

Neymar heeft zijn eerste minuten gemaakt in Camp Nou tegen zijn oude club Santos, dat bij de strijd om traditionele Juan Gamper Cup op een monsternederlaag werd getrakteerd.

Neymar maakte na de rust zijn entree en tot de wissel van Lionel Messi in de 62ste minuut speelde het beoogde koningskoppel een kwartier samen. Maar voor de Braziliaanse aanvaller was er bij zijn debuut in Camp Nou slechts een bijrol weggelegd.

Neymar tekende wel voor zijn eerste assist in Spaanse dienst. Naast de voorbereiding op de 6-0 van Cesc Fabregas was hij in de slotfase dicht bij een treffer. De lat stond een productief debuut in Camp Nou in de weg, waardoor de schade voor zijn oude club Santos niet nog groter werd dan het uiteindelijke resultaat; 8-0.

'Het is fantastisch te spelen met deze spelers', zei Neymar na afloop van de oefenwedstrijd. 'Cesc, Xavi en mijn idool Messi, een genie... Ik scoorde niet, maar dat komt nog wel.'

Trainer Gerardo Martino, die voor het eerst als verantwoordelijke op de bank zat bij Barcelona, zag zijn ploeg de Braziliaanse opponent dol spelen. Naast een eigen doelpunt van Leo scoorden namens de Catalanen Fabregas (2), Messi, Alexis Sánchez, Pedro, Adriano en Jean Marie Dongou in de galavoorstelling.