Barcelona ontsnapt tegen Atlético en zet grote stap in titelstrijd

Reacties

Barcelona heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de landstitel. De traditioneel zware uitwedstrijd tegen Atlético Madrid werd met minimaal verschil gewonnen, doordat Ronald Araújo een inzet van Antoine Griezmann in de blessuretijd van de lijn haalde. Barcelona profiteerde optimaal van de nederlaag die Real Madrid zaterdag leed tegen Villarreal. De voorsprong van Barcelona bedraagt drie punten.

Barcelona ontsnapt tegen Atlético en zet grote stap in titelstrijd
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona kon niet beschikken over de geschorste Robert Lewandowski, maar toch begon Memphis Depay op de bank. In plaats van de gebruikelijke driemansvoorhoede koos Xavi voor een voorhoede met Ansu Fati en Ousmane Dembélé, al was vanuit het middenveld wel een aanvallende rol weggelegd voor Gavi. Dat bleek ook voorafgaand aan de 0-1. In het strafschopgebied ontving Gavi de bal van Pedri, hield hij Reinildo Mandava van zich af en stelde hij Dembélé in staat om de score te openen.

Atlético beklaagde zich over een mogelijke overtreding van Gavi op Mandava, maar het doelpunt werd goedgekeurd. De treffer volgde op enkele halve kansen van Barcelona en hing dus enigszins in de lucht. Na de 0-1 nam Atlético echter de overhand. Met name in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Barcelona nauwelijks nog van de eigen helft af. De gevaarlijkste pogingen waren van José María Giménez, die uit vrije positie naast kopte, en van Antoine Griezmann, die zijn voormalig ploeggenoot Marc-André ter Stegen knap redding zag brengen.

In minuut 58 werd Frenkie de Jong vervangen door Franck Kessié en daar leek de Nederlander niet zo blij mee. Zijn ploeggenoten hadden niet veel moeite om de voorsprong vast te houden. Atlético legde weliswaar veel strijd in de wedstrijd, maar creëerde lange tijd nauwelijks serieuze kansen op de gelijkmaker. Namens Barcelona schoot Dembélé nog in het zijnet, waarna ook nog een goal van Ferran Torres werd afgekeurd wegens buitenspel.

Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man. Stefan Savic en Torres kregen het aan de stok en moesten het veld allebei verlaten. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg Griezmann nog een gigantische kans om zijn oude club pijn te doen. Zijn inzet vanaf de vijfmeterlijn werd van de lijn gehaald door Araújo. Atlético heeft na de nederlaag een achterstand van veertien punten op Barcelona en lijkt definitief uitgeschakeld in de titelrace.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.