Barcelona neemt pas in de slotfase afstand van Gijón

Barcelona heeft zaterdagavond met moeite drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijón. De ploeg van trainer Pep Guardiola knokte zich met tien man pas in de slotfase van het duel voorbij de nummer negentien in de Primera División: 3-1.

Barcelona, dat het onder andere zonder de geschorste Lionel Messi moest stellen, was als vanouds heer en meester in het eigen Camp Nou, maar de Catalanen wachtten lang het krachts- en kwaliteitsverschil met de bezoekers in een voorsprong uit te drukken. Andrés Iniesta brak pas vier minuten vóór rust de score open na een prachtige aanvalsopzet via Seydou Keita (foto) en Adriano: 1-0.

De tweede helft kende een belabberd begin voor de thuisclub. Verdediger Gerard Piqué bracht bij een counter van Gijón de doorgebroken middenvelder De las Cuevas ten val en moest meteen met een rode kaart van het veld.

Nauwelijks drie minuten later maakten de bezoekers verrassend gelijk. Op aangeven van de Senegalees Formose Mendy liet David Barral Barcelona-doelman Víctor Valdés kansloos. Barral stond slechts één minuut in het veld als vervanger van Damián Suárez.

Barcelona ging verbeten op jacht naar de winnende goal, maar moest tegelijkertijd steeds rekening houden met gevaarlijke counters van Gijón. Seydou Keita zorgde in de 79ste voor opluchting door op aangeven van Alexis Sánchez de 2-1 te maken. Twee minuten vóór tijd verhoogde Xavi de marge nog naar twee.

Met de zege van Barcelona is het verschil met koploper Real Madrid tijdelijk teruggebracht tot zeven punten. De Koninklijke komt zondag in eigen huis in actie tegen Espanyol (aftrap 21.30 uur). Foto: VI Images