Barcelona mede aan kop, Valencia sluit aan

Met een wedstrijd minder gespeeld is Barcelona op gelijke hoogte gekomen met koploper Sevilla. De ploeg van coach Frank Rijkaard won eenvoudig van hekkensluiter Gimnástic. Valencia zette de goede reeks voort.

Barcelona mede aan kop, Valencia sluit aan

Barcelona-Gimnástic 3-0Javier Saviola bewees niet alleen in het bekertoernooi doeltreffend te kunnen zijn. De Argentijn had van Rijkaard een basisplaats toebedeeld gekregen en opende de score door uit de draai raak te schieten.

De 1-0 kreeg in de tweede helft een vervolg met doelpunten van Ludovic Giuly en Andres Iniesta. Beiden scoorden in de rebound. Giuly nadat invaller Eidur Gudjohnsen een inzet van de lijn had zien worden gehaald, Iniesta nadat Ronaldinho van het scoren was gehouden.

Real Sociedad-Valencia 0-1David Villa krulde een vrije trap over de muur in de hoek en bezorgde Valencia met zijn goal de zesde zege op rij. Waar de andere clubs in de top van Spanje de laatste weken punten verspeelden, blijft Valencia dus winnen en bezet het de derde plaats. Real Madrid komt zondag nog wel later op de avond in actie en kan dan weer langszij komen.

Real Zaragoza-Recreativo 0-0Doelman Javier López Vallejo was een te grote sta-in-de-weg voor Real Zaragoza. De sluitpost van Recreativo liet de ene op de andere redding volgen. Pablo Aimar zag een omhaal en een vrije trap door López Vallejo worden gekeerd. Daardoor bleef het 0-0 en verliest Zaragoza terrein ten opzichte van de topploegen.

Bekijk hier al onze video's