Barcelona laat Sevilla uitrazen en slaat na rust toe

Reacties

Barcelona heeft zondagavond met een 0-2 zege op Sevilla een goede basis gelegd voor het veroveren van de Spaanse Super Cup. De Catalanen maakten in de tweede helft het verschil in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Barcelona laat Sevilla uitrazen en slaat na rust toe

Barcelona-coach Luis Enrique liet zijn zomeraanwinsten Samuel Umtiti, André Gomes, Denis Suárez en Lucas Digne buiten de basis, maar de twee laatstgenoemde spelers moesten al in de eerste helft hun opwachting maken om de geblesseerde Jérémy Mathieu en Andrés Iniesta te vervangen. Beide spelers zullen maandag worden onderzocht.

Suárez en Digne meldden zich in een ploeg die moeizaam aan het voetballen toekwam omdat Sevilla van meet af aan Barcelona bij de strot pakte. De Europa League-houder zette bij balverlies razendsnel druk, geheel volgens de filosofie van trainer Jorge Sampaoli. De eerste helft werd daardoor gekenmerkt door een enorme intensiteit, de hitte ten spijt. Riante mogelijkheden bleven wel uit, behoudens een inzet van Luis Suárez in de beginfase die door Sevilla-doelman Sergio Rico onschadelijk werd gemaakt.

Na de hervatting zat de thuisploeg er veel minder 'kort' op, met lange periodes balbezit en enkele gevaarlijke aanvallen van Barcelona tot gevolg. Uit één zo'n (fraaie) aanval viel de 0-1. Suárez rondde overtuigend af nadat Arda Turan de bal met zijn borst panklaar legde voor de topscorer van het voorbije Primera División-seizoen. Kort daarop verzuimde Lionel Messi de marge te verdubbelen tegen een Sevilla dat in niets meer deed denken aan het energieke elftal van voor rust. De 29-jarige Argentijn stuurde tien minuten voor tijd invaller Munir El Haddadi weg, die koeltjes de 0-2 aantekende. Het moegestreden Sevilla stichtte nauwelijks nog gevaar.

Woensdag om 23.00 uur begint de return in Camp Nou. Barcelona gaat dan op jacht naar zijn twaalfde Super Cup-zege, terwijl Sevilla de trofee voor de tweede keer kan bijzetten in de prijzenkast. De ploeg uit Andalusië greep afgelopen dinsdag naast de Europese Super Cup door met 3-2 van Real Madrid te verliezen na een verlenging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.