Barcelona koel en zakelijk naar overwinning op Mallorca

Barcelona heeft op bezoek bij Real Mallorca gedaan wat het moest doen. De Catalaanse ploeg won (0-2) en liep in op Primera División-koploper en aartsrivaal Real Madrid.

De bezoekers speelden een flets duel, maar trokken niettemin aan het langste einde op bezoek bij de middenmoter. Barça kwam na een klein halfuur spelen op ietwat fortuinlijke wijze op voorsprong: Alexis Sánchez leek een goed indraaiende vrije trap van Lionel Messi te toucheren en zag de bal tot zijn eigen verbazing bij de tweede paal binnen vallen: 0-1.

In de tweede helft kwam weinig verandering in het spelbeeld. Mallorca kwam tot weinig, de ploeg van coach Pep Guardiola leek het allemaal wel te geloven. Pas toen de bezoekers met tien man kwamen te staan (Thiago Alcântara zag een tweede gele kaart wegens hands) begon Barcelona beter te voetballen. Tien minuten voor tijd werd het 0-2 toen Gerard Piqué oplette toen een schot van Messi via de paal terug het veld in stuiterde.

Door de winst hebben de Catalanen het gat naar koploper Madrid, dat eens tien punten was, verkleind naar drie punten. De Koninklijke komt later op de zaterdag nog in actie tegen Real Sociedad. Foto: VI Images