Barcelona hengelt volgende transfervrije aanwinst binnen

Reacties

Barcelona heeft de komst van Iñigo Martínez bezegeld. De Spaanse landskampioen hoeft geen transfersom neer te tellen voor de 32-jarige verdediger, die deze zomer uit zijn contract liep bij Athletic Bilbao. 

Barcelona hengelt volgende transfervrije aanwinst binnen
© Pro Shots

Met Martínez, die zijn handtekening zet onder een contract tot medio 2025, haalt Barça een ervaren speler in huis. De linkspoot heeft liefst 357 duels in La Liga in de benen en droeg twintig keer het shirt van het Spaanse elftal. Na zeven seizoenen bij Real Sociedad en zes seizoenen bij Bilbao gaat Martínez voor het eerst zijn geluk beproeven buiten Baskenland.

De transfer van Martínez komt niet uit de lucht vallen. Op uitgelekte foto's was dinsdag te zien dat de verdediger in Ciutat Esportiva in clubkledij poseerde voor het logo van Barcelona. Martínez is na Ilkay Gündogan de tweede (transfervrije) zomeraanwinst van Barcelona. De Duits international maakte onlangs de overstap van Manchester City naar de Spaanse topclub.

In het Barcelona-contract van Martínez is een gelimiteerde afkoopsom van 400 miljoen euro opgenomen. De Spaanse kampioen meldt dat het binnenkort meer informatie zal geven over de presentatie van de verdediger. 

Spelersprofiel

Iñigo Martínez


Geboortedatum:
17 mei 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Ondarroa
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.