Barcelona heeft met gewilde Mina tweede winteraanwinst binnen

Reacties

Barcelona heeft zich versterkt met de Colombiaan Yerry Mina. De centrale verdediger komt over van Palmeiras. Hij tekent tot medio 2023 in Spanje. De club betaalt 11,8 miljoen euro voor Mina. In het nieuwe contract van de verdediger staat een ontsnappingsclausule van honderd miljoen.

Barcelona heeft met gewilde Mina tweede winteraanwinst binnen

Mina is gehaald met het oog op het aanstaande vertrek van Javier Mascherano, die bij Barça weggezakt is in de rangorde en naast Gerard Piqué en Samuel Umtiti dit seizoen ook Thomas Vermaelen voor zich moet dulden.

Doordat Mascherano lijkt te verkassen, maakte Barcelona werk van de onmiddellijke komst van Mina. Vorige zomer bereikte de club volgens Spaanse media al een overeenkomst met Mina's werkgever Palmeiras over een transfer in de zomer van 2018, maar door Barça's haast laten de Brazilianen hun verdediger nu al gaan.

Negenvoudig international Mina, die vanaf 2016 voor de Braziliaanse club speelde, is de tweede winterse versterking van de Catalanen na de megatransfer van Philippe Coutinho, die voor 120 miljoen euro plus 40 miljoen euro aan mogelijke bonussen overkwam van Liverpool. Mina is de eerste Colombiaan die zijn officiële debuut kan maken in het shirt van de Catalanen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.