Barcelona hangt diskwalificatie in bekertoernooi boven het hoofd

Reacties

Barcelona hangt diskwalificatie in het Copa del Rey-toernooi boven het hoofd. De Catalanen stelden vorige week in het heenduel in de achtste finale met Levante Juan Brandáriz op. De verdediger zou niet speelgerechtigd zijn.

Barcelona hangt diskwalificatie in bekertoernooi boven het hoofd

Volgens El Mundo moest Brandáriz, beter bekend als Chumi, nog een schorsing uitzitten vanwege een kaartenlast bij Barcelona B. De Spaanse bond onderzoekt de zaak, die herinneringen oproept aan de diskwalificatie van Real Madrid in het seizoen 2015/16. De Koninklijke werd destijds uit het toernooi gegooid omdat de geschorste Denis Cheryshev werd opgesteld tegen Cádiz.

Levante-voorzitter Quico Qatalán heeft donderdagavond voorafgaand aan de return in Camp Nou bevestigd tegenover Spaanse media dat de club inderdaad een klacht zal indienen bij de Spaanse voetbalbond (RFEF). De club wil van de bond weten of Chumi inderdaad niet speelgerechtigd was. Ongeacht het resultaat van de return van vanavond zal de zaak vrijdag worden behandeld. 

Barcelona, dat vorige week met 2-1 verloor bij Levante, zou de zaak met vertrouwen tegemoet zien, omdat Chumi zijn schorsing ook in competitieverband zou kunnen uitzitten. Een diskwalificatie zou een einde maken aan een bijzondere serie van de Catalanen, die sinds 2014/15 altijd het Copa del Rey-toernooi wonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.