Barcelona geeft zege na bliksemstart alsnog weg

Al in de tweede speelronde heeft Barcelona puntenverlies geleden. Op bezoek bij Real Sociedad gaf Barça na een bliksemstart toch twee punten weg (2-2).

Met David Villa, Andrés Iniesta en Lionel Messi op de bank kwamen de Catalanen na tien minuten al op voorsprong. Een aanval, zoals die van Barcelona bekend is, leidde via Cesc Fabregas en Alexis Sánchez tot het doelpunt van Xavi.

Nog geen minuut later stond Real Sociedad voor de haast onmogelijke opgave om van een 2-0 achterstand terug te komen. Ditmaal werden de rollen in de Catalaanse formatie gewisseld en stond Xavi aan de basis van het doelpunt van Fabregas.

Doordat het team van Pep Guardiola na elf minuten op een 2-0 voorsprong stond, leek het een zware avond voor de thuisploeg te worden. Toch slaagde Barça er niet meer in om te scoren. Sociedad daarentegen wel.

Imanol Agirretxe verzorgde de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Met een kopbal verschalkte de aanvaller doelman Víctor Valdés, die met zijn optreden momenteel de keeper met de meeste optredens voor Barcelona is (411).

Twee minuten na de aansluitingstreffer bracht David Villa, die in het spel was gekomen na een blessure van Sánchez, de verslapte houding van de bezoekers goed weer.

Een lange bal vanaf de zijkant naar eigen doel, die op dertig meter van het doel terechtkwam, eindigde in de voeten van Sociedad-aanvaller Imanol Agirretxe. Na het omspelen van Valdés plaatste de aanvaller de bal op de lat. Antoine Griezmann kon de bal in tweede instantie binnenkoppen.

Zelfs het inbrengen van Messi kon de kampioen en Champions League-winnaar geen overwinning meer bezorgen tegen Real Sociedad. Sociedad en Barcelona staan momenteel na twee speelronden op vier punten.

Villarreal - Sevilla2-2Villarreal en Valencia moesten ook de punten delen. De thuisploeg moest het na 22 minuten al stellen zonder doelman Diego López. De doelman verliet het veld door een rode kaart en zag tot overmaat van ramp de door hem veroorzaakte penalty (in de rebound) benut worden door Alvaro Negredo. Door Giuseppe Rossi en Rubén kwam de thuisploeg vervolgens op voorsprong maar zorgde Alexis vijf minuten voor tijd alsnog voor de 2-2. Jonathan de Guzman maakte in de tweede helft, als invaller, zijn debuut voor Villarreal. Foto: VI Images