Barcelona gaat weer kopje onder in Madrid

Atlético Madrid deed wat Osasuna op 23 mei als laatste club in de Primera División presteerde: Barcelona op een nederlaag trakteren (2-1).

Barcelona was gewaarschuwd. De laatste twee bezoeken aan Vicente Calderón leverden een nederlaag op. Atlético Madrid maakte werk van het voortzetten van die traditie. Na 23 minuten stond er niet onterecht een 2-0 stand op het scorebord.

In de negende minuut kroop Diego Forlán weg uit de rug van Carles Puyol. De Uruguayaanse spits, vanuit het middenveld weggestuurd door José Reyes, liet zich deze kans niet ontnemen en passeerde Barcelona-keeper Víctor Valdés. Halverwege de eerste helft verdubbelde Simão de marge. De Portugese aanvaller zette met een vrije trap Víctor Valdés te kijk.

Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten. Zlatan Ibrahimovic maakte met een volley bij de tweede paal een einde aan zijn improductieve periode van twee maanden.

Maar daar bleef het bij wat betreft Barcelona. Hoe hard de Catalaanse formatie ook probeerde, de gelijkmaker bleef achterwege en daarmee was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.