'Barcelona gaat Umtiti lozen en hoopt op nog een aanvaller'

Reacties

Samuel Umtiti is op weg naar de uitgang bij Barcelona. De uit beeld geraakte verdediger gaat volgens Spaanse media op huurbasis spelen voor Lecce. De club uit de Serie A zou een optie tot koop bedingen waardoor het tot medio 2026 lopende contract van de Fransman kan worden afgekocht.

'Barcelona gaat Umtiti lozen en hoopt op nog een aanvaller'
© Pro Shots

Barcelona probeert al maanden om van Umtiti af te komen. De 28-jarige verdediger speelt al sinds de zomer van 2016 bij de Catalaanse club, maar is al een tijd niet meer zeker van speeltijd en zat vorig seizoen voornamelijk op de bank. Barcelona kan het salaris van Umtiti goed gebruiken voor andere spelers, zoals Jules Koundé. Hij kwam onlangs over van Sevilla.

Het belooft tot het einde van de transferperiode spannend te blijven bij Barcelona. Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang staan op de nominatie om te vertrekken, net als Frenkie de Jong. Daarnaast wil Barça afscheid nemen van Martin Braithwaite en Sergiño Dest.

Aubameyang
Volgens de Spaanse krant Sport wilde Barça aanvankelijk alleen Memphis laten gaan en Aubameyang juist behouden, maar het bod dat Chelsea op de aanvaller uitbracht was te hoog om te weigeren. Trainer Xavi Hernández nam er genoegen mee dat Aubameyang zou vertrekken, maar wil nu wel een extra aanvaller aantrekken.

De afdeling technische zaken van Barcelona moet in de laatste dagen van de transferperiode met een aantal namen komen die het bekende buitenkansje kunnen zijn. Als Memphis, Aubameyang én Braithwaite vertrekken, is Robert Lewandowski de enige echte spits bij Barcelona. Mede daardoor wil Xavi in dat geval een extra aanvaller hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.