Barcelona flitst één keer en klopt Milan

Barcelona heeft het eerste deel van de reis naar Parijs met succes voltooid. In San Siro gaven AC Milan en Barça elkaar weinig toe, met een boeiend maar niet spectaculair duel als gevolg. Milan moest uiteindelijk buigen voor één briljant moment van Ronaldinho (0-1).

Barcelona flitst één keer en klopt Milan

Gaat het erom hoeveel steekballen er mislukken of hoeveel er aankomen? Ronaldinho had bijna een uur nodig voordat een van zijn listig bedoelde passjes de juiste richting en snelheid had.

En omdat zijn ploeggenoten in beweging bleven zodra het brein van Barça de bal had, ook na al die onnauwkeurige pogingen eerder, had die tactiek succes.

Ludovic Giuly - in Milaan vaak de beoogde ontvanger van Ronaldinho - stak snel over. De Fransman nam knap aan en pegelde de bal met links hoog in de korte hoek langs Dida: 0-1.

Tot die bewuste actie in de 57ste minuut wisten de Catalanen vrijwel nooit een gaatje te vinden in de Milanese afweer. De thuisploeg speelde attent, fel en vol overtuiging, vooral als het de bal niet had.

De beste kansen waren lange tijd voor Milan in het verder gelijkopgaande duel. In de beginfase schoot Alberto Gilardino van dichtbij op de paal en redde Víctor Valdés knap toen Clarence Seedorf Andrei Sjevtsjenko op maat bediende.

Toen Barcelona eenmaal het zo belangrijke uitdoelpunt had gemaakt, kreeg de ploeg van Frank Rijkaard even wat lucht en ruimte. Ronaldinho zag zijn schot na een lange rush via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiteren en Dida stopte een schot van Andrés Iniesta.

Milan drong daarna wel met alle macht aan maar miste de finesse die in het intense duel vaak teveel gevraagd was. Barcelona bleef daardoor vrij van schade en mag over acht dagen in Camp Nou de laatste stap zetten naar de finale van de Champions League in het Stade de France.

Bekijk hier al onze video's