Barcelona door het oog van de naald

Barcelona kende in Oviedo een bliksemstart. Patrick Kluivert zette Barça na zeven minuten op het goede spoor. Hij rondde een voorzet van Marc Overmars achter zijn standbeen langs doeltreffend af. De twijfel van Oviedo over de buitenspelpositie van Overmars bleek niet terecht. Scheidsrechter Rodríguez Santiago keurde het doelpunt dan ook goed.

Drie minuten na de goal van Kluivert volgde Rivaldo zijn voorbeeld. Een hoekschop van Barcelona werd niet goed weggewerkt en de Braziliaan kon simpel scoren: 0-2. Ondanks de teleurstelling vocht Oviedo dapper terug. Het zocht de aanval en kreeg ook een paar kansjes maar de 18-jarige doelman José Manuel Reina, die de voorkeur had gekregen boven Richard Dutruel, keepte attent.

Beide ploegen speelden vol op de aanval. Het was dan ook een leuke eerste helft. Barcelona had pech toen Overmars de kans op 0-3 verprutste maar mocht van geluk spreken toen een doelpunt van Oviedo werd afgekeurd nadat Reina de bal niet onder controle kreeg.

Na rust bleef Oviedo de aanval zoeken. Het was echter Barcelona dat weer scoorde. Voor de tweede keer uit een hoekschop en opnieuw was Kluivert de doelpuntenmaker. Hij kopte de voorzet van Josep Guardiola bij de tweede paal binnen.

Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Oviedo gaf echter niet op en kreeg drie minuten na het doelpunt van Kluivert loon naar werken. De Rus Viktor Onopko verschalkte Reina met een hard afstandsschot. Nog niets aan de hand, zou je denken. Maar twee minuten later scoorde Oviedo opnieuw. Deze keer zag Reina een prachtig schot van Iván Ania over zich heen in het doel ploffen.

Oviedo rook bloed en zette alles op alles. Oli dacht voor de gelijkmaker te hebben gezorgd maar zijn kopbal eindigde op de paal. Barcelona overleefde het laatste half uur en de drie minuten extra tijd. Drie punten rijker, maar veel zelfvertrouwen zal de ploeg van Lorenzo Serra Ferrer niet hebben overgehouden aan de wedstrijd.