Barcelona-directeur over bizar salarishuis: 'Twee keer zo veel als Bayern'

Reacties

Vice-president Eduard Romeu heeft vrijdag een boekje opengedaan over de enorme financiële opgave bij Barcelona. Ook ging hij in op de mogelijkheden op de transfermarkt.

Barcelona-directeur over bizar salarishuis: 'Twee keer zo veel als Bayern'
© Pro Shots

In gesprek met RAC1 ging Romeu in op de financiële situatie van de club. 'Ons salarishuis is helemaal opgeblazen. Mateu Alemany (technisch directeur, red.) heeft geweldig werk geleverd door liefst 150 miljoen euro te besparen. We zijn op de goede weg, maar het is niet genoeg', benadrukte Romeu.

'We hebben een salarishuis van 560 miljoen euro, dat is twee keer zoveel als Bayern München, die zitten op 300 miljoen, terwijl Real Madrid rond de 400 miljoen zit. Onze salarissen zijn helemaal opgeblazen en buiten alle proporties', zei de vice-president, die bij Barcelona de financiële portefeuille heeft.

Romeu werd daarop gevraagd of het wel mogelijk was voor Barcelona om een speler als Robert Lewandowski te halen. 'Als we zijn transfersom driemaal kunnen terugverdienen en ook zijn salaris kunnen compenseren, kunnen we hem halen', antwoordde Romeu.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.