Barcelona dankzij rake kopbal Suárez op voorsprong naar Valencia

Barcelona verdedigt volgende week uit bij Valencia een minimale voorsprong in de halve finale van de strijd om de Copa del Rey. Luis Suárez maakte donderdag in de heenwedstrijd het enige doelpunt: 1-0.

De vorige keer dat Barcelona en Valencia in het bekertoernooi troffen in Catalonië werd het liefst 7-0 voor de thuisploeg. Zo'n monsterzege voor Barcelona zat er donderdag geen moment in, omdat Valencia een muur voor het eigen strafschopgebied opzette. De nummer drie van de Primera División was duidelijk niet van plan om te gaan voetballen in het erg matig gevulde Camp Nou en liet Barcelona het spel maken.

De ploeg van Ernesto Valverde was lange tijd niet creatief genoeg om de muur van Valencia te kunnen breken. Winteraanwinst Philippe Coutinho begon op de bank en vanaf die positie zag hij een erg teleurstellende eerste helft, waarin Barcelona maar één keer op doel wist te schieten. De thuisploeg kreeg verder enkel een paar mogelijkheden waarbij de speler die moest afronden nét tekort kwam, waardoor Valencia tevreden kon zijn over het verloop van de wedstrijd.

In de tweede helft verschenen de bezoekers zowaar wat vaker op de vijandelijke speelhelft. Dani Parejo beproefde zijn geluk met een schot vanuit de tweede lijn, maar dit was een simpele prooi voor Jasper Cillessen, die even later het geluk had dat Nemanja Maksimović bij een counter de verkeerde keuze maakte. Valverde greep na ruim tien minuten in en bracht Coutinho in de ploeg voor Aleix Vidal. Barcelona kreeg hiermee het vele balbezit terug.

Ruim twintig minuten voor tijd brak de muur van Valencia dan toch af. Messi werd in het vijandelijke strafschopgebied omsingeld door verdedigers, maar vond toch ruimte voor een korte dribbel en een voorzet. Bij de tweede paal kopte Suárez de 1-0 binnen: voor de Uruguayaan betekende het zijn negende doelpunt in zijn negende wedstrijd tegen Valencia. Doelman Jaume Domènech voorkwam nog een geweldige goal van Paco Alcácer (een volley van grote afstand) en daardoor wordt het volgende week in het Mestalla, bij de return, nog erg spannend.