Barcelona-crisis gaat met ontslag vicepresidenten richting kookpunt

Reacties

De coronacrisis heeft geleid tot een steeds verder uitdijende bestuurlijke crisis bij Barcelona. Het verzet tegen voorzitter Josep Maria Bartomeu neemt steeds grotere vormen aan.

Barcelona-crisis gaat met ontslag vicepresidenten richting kookpunt
© Pro Shots

Een dag nadat vicepresidenten Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias en Josep Pont vriendelijk doch dringend was verzocht op te stappen, hebben nog twee (Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia) hun ontslag ingediend. De zes zien geen ruimte meer voor een andere, noodzakelijke, aanpak om de problemen in de toekomst het hoofd te bieden, met name die in de tijd na de coronacrisis.

In een verklaring voor hun drastische stap wordt onder andere Barça-gate genoemd als reden. 'We moeten onze teleurstelling benadrukken over de ongelukkige zaken op sociale media, ook bekend als Barça-gate, waarover we via de pers moesten lezen', wordt verwezen naar het schandaal, waarin een pr-bureau op social media tegenstanders van Bartomeu in een negatief daglicht stelde om zo de president er goed te laten uitspringen. Dat gebeurde op verzoek van Bartomeu.

In de ontslagbrief is ook een pleidooi nieuwe verkiezingen te vinden. 'Als laatste dienst aan onze club raden we nieuwe verkiezingen aan, zodra de omstandigheden het toestaan, om de club de richting te geven om met alle 'autoriteit' en op de beste manier de uitdagingen in de nabije toekomst aan te gaan.'

De ontslagverklaring is een volgende klap voor Bartomeu, die ook al vanuit de spelersgroep onder vuur ligt over de gang van zaken rond het inleveren van salaris en Barça-gate.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.