Barcelona beëindigt transfergeruchten met nieuw contract voor Umtiti

Reacties

De toekomst van Samuel Umtiti ligt bij Barcelona. De Spanjaarden maken op de officiële website bekend dat het contract van de verdediger wordt verlengd tot medio 2023. 

Barcelona beëindigt transfergeruchten met nieuw contract voor Umtiti

Met het nieuws maakt Barcelona een einde aan de geruchten over een mogelijk vertrek van Umtiti. De 24-jarige mandekker heeft in zijn huidige verbintenis een gelimiteerde afkoopsom van 60 miljoen euro staan en beweerd werd dat Manchester United dit bedrag wel op tafel wilde leggen. Umtiti zou in Engeland behoorlijk wat meer salaris kunnen krijgen.

De Frans international gaf eerder deze week al aan dat hij desondanks het liefst bij Barcelona wilde blijven en nu wordt zijn contract dus opengebroken. Umtiti zal maandagochtend zijn handtekening zetten onder zijn nieuwe arbeidsovereenkomst. Barcelona meldt niets over de gelimiteerde afkoopsom die in dit contract komt te staan, maar de verwachting is dat dit bedrag flink omhoog is gehaald.

Umtiti speelt sinds 2016 voor Barcelona, dat de verdediger destijds overnam van Olympique Lyon. Hij speelde tot dusver 83 officiële wedstrijden voor de Catalanen. Nu hij zekerheid heeft over zijn toekomst kan Umtiti zich volledig gaan richten op het WK in Rusland: de mandekker is door Didier Deschamps opgenomen in de Franse WK-selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.