Barcelona al voor rust voorbij Athletic de Bilbao

Barcelona heeft zijn koppositie verstevigd door het thuisduel met Athletic de Bilbao winnend af te sluiten. Sergi Busquets en Lionel Messi waren trefzeker voor de Catalaanse ploeg.

Al voor rust was de eindstand bereikt. Busquets opende de score namens Barça door een vrije trap van Xavi binnen te koppen en op slag van rust zette Messi de 2-0 op het bord door een strafschop te benutten.

De bezoekers kwamen niet in het stuk voor. In de tweede helft was Barcelona ook veel beter, alleen vergat de ploeg zijn doelsaldo te verbeteren. Samuel Eto'o was het dichtst bij een treffer, zijn inzet raakte de paal.

Door de zege heeft Barcelona nu zes punten voorsprong op Real Madrid, dat de tweede plaats bezet. Athletic de Bilbao staat op de elfde plaats. Beide clubs ontmoeten elkaar dit seizoen nog in de finale van de Copa del Rey.