Barça ziet salarisplafond met nog eens zeventig miljoen verlaagd worden

Reacties

La Liga heeft de nieuwe limieten voor de te besteden salarissen gepubliceerd en Barcelona, dat al bijna drie keer minder uit mocht geven dan Real Madrid, is er weer flink op achteruit gegaan.

Barça ziet salarisplafond met nog eens zeventig miljoen verlaagd worden
© Pro Shots

Omdat La Liga financieel toezicht wil houden, heeft iedere club een eigen salarisplafond. Dat plafond wordt berekend op basis van meerdere factoren, zoals inkomsten, kosten en schulden. De totale uitgaven aan loonkosten van spelers, trainers, assistenten, andere leden van de technische staf en jeugdspelers moeten onder die limiet blijven.

Barça heeft flinke schulden, maar kon het salarisplafond in voorgaande seizoenen nog hoog houden via boekhoudkundige trucjes. Dat lukte dit seizoen niet, Barça ging van 648 miljoen naar 270 miljoen als plafond. Mede door de uitgaven om de komst van Vitor Roque mogelijk te maken deze winter, is het salarishuis van Barça met nog eens zeventig miljoen kleiner geworden.

Het salarislimiet is naar 204 miljoen bijgesteld. Ter vergelijking: Real Madrid mag nog steeds 727 miljoen uitgeven aan de selectie, technische staf en andere spelers. De Koninklijke gaat volgend seizoen gebruik maken van die financiële ruimte door Kylian Mbappé aan te trekken.

Barça zit met de huidige salarishuishouding ver boven het gestelde limiet. Dit betekent dat de club in de huidige situatie slechts vijftig procent van de inkomsten die het genereert, mag uitgeven. De financiële problemen van Barcelona blijven dus aanhouden.

Alle Spaanse clubs met een salarisplafond van 100 miljoen of hoger

Club Plafond zomer 2023 Plafond winter 2024 Verschil
Real Madrid 727 miljoen 727 miljoen -
Atlético Madrid 298 miljoen 303 miljoen +5 miljoen
Barcelona 270 miljoen 204 miljoen -66 miljoen
Sevilla 169 miljoen 152 miljoen -17 miljoen
Villarreal 144 miljoen 144 miljoen -
Real Sociedad 125 miljoen 145 miljoen +20 miljoen
Athletic Bilbao 100 miljoen 100 miljoen -
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.