'Barça werkt nu al aan volgend voorstel voor João Félix'

Reacties

João Félix heeft in zijn korte periode bij Barcelona al dusdanig veel indruk gemaakt op de clubleiding, dat er nu al nagedacht wordt over een strategie om de huurling nog een seizoen te behouden. Daarvoor moet alles uit de kast gehaald worden in de onderhandelingen met Atlético Madrid.

'Barça werkt nu al aan volgend voorstel voor João Félix'
© Pro Shots

Via een boekhoudkundige truc kreeg Barcelona het deze zomer voor elkaar om João Félix te huren van de hoofdstedelingen. In de beginperiode verdiende de Portugees een relatief laag jaarsalaris, dat is inmiddels bijgesteld nu de financiële situatie van Barcelona weer iets beter is.

João Félix is goed begonnen aan zijn periode in Catalonië en dus is er Barça veel aan gelegen om hem in ieder geval nog een seizoen te houden. Een plan wordt gemaakt, dit meldt Sport op basis van bronnen binnen de Catalaanse club. 'We hebben een heel seizoen om een voorstel te doen waarmee we João Félix kunnen behouden. We zijn erg blij met zijn prestaties en hij is populair in alle geledingen van de club', aldus een anonieme bron binnen de club.

Het Spaanse medium weet dat niet Atlético-trainer Diego Simeone een struikelblok vormt in de potentiële nieuwe deal met Barcelona, maar wel directeur Miguel Ángel Marín. Hij haalde João Félix voor 127 miljoen euro naar Spanje en zal een flink deel van die transfersom terug willen zien bij een eventuele tweede deal met Barça.

De financiële situatie in Camp Nou is echter niet sterk genoeg om zulke bedragen neer te leggen. Daardoor ziet Sport het wel gebeuren dat Barcelona een tweede huurdeal sluit met Atlético, waarbij er ditmaal een optie tot koop wordt afgesproken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.