Barça speelt met Afellay in basis gelijk tegen Real Betis

Barcelona is er niet in geslaagd om zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen te winnen. De ploeg van scheidende trainer Pep Guardiola kwam niet verder dan een gelijkspel bij Real Betis (2-2).

Guardiola had tijdens zijn laatste wedstrijd in de Primera División als trainer van Barça een basisplaats voor Ibrahim Afellay. Dat was de eerste keer dat de aanvallende middenvelder vanaf het beginsignaal mocht starten na zijn zware knieblessure. Afellay kreeg in de zevende minuut op aangeven van Lionel Messi een mogelijkheid, maar doelman Casto Espinosa voorkwam een treffer.

Twee minuten later was het wél raak. Sergio Busquets kopte een hoekschop van Xavi binnen en zette de bezoekers verdiend op voorsprong. Barcelona was de eerste helft veel beter dan Betis, maar grote kansen leverde het niet op. Daardoor werd het na rust nog spannend. Zeker nadat Dani Alves in de 53ste minuut met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld werd gestuurd.

Met elf tegen tien kwam Betis uitstekend terug. Rubén Castro was aan de kant van de Andalusiërs de grote man. Met treffers in de 71ste en 74ste minuut zorgde hij voor een 2-1 voorsprong, maar in de extra tijd kwam Barcelona nog op gelijke hoogte. Kort nadat Messi uit een vrije trap de paal had geraakt, zorgde Seydou Keita voor de verdiende gelijkmaker in Estadio Benito Villamarín.

Door het gelijkspel eindigt Barcelona op 91 punten uit 38 wedstrijden met dertig punten voorsprong op nummer drie Valencia. De Catalanen leggen beslag op de tweede plaats achter kampioen Real Madrid. Op vrijdag 25 mei komt de ploeg van Guardiola voor het laatst in actie dit seizoen. In de 64ste wedstrijd van dit seizoen strijdt het met Athletic de Bilbao om de Copa del Rey. Foto: VI Images