Barça-aanwinst Arthur doet Messi aan Xavi denken

Reacties

Arthur heeft in zijn eerste maanden bij Barcelona indruk gemaakt op Lionel Messi. De sterspeler van Barça vergelijkt de Braziliaanse aanwinst met clubicoon Xavi.

Barça-aanwinst Arthur doet Messi aan Xavi denken

Naast Malcom, Clément Lenglet en Arturo Vidal kwam ook Arthur naar de club. De 22-jarige middenvelder kwam voor 30 miljoen euro over van Grêmio. In de toekomst kan er nog een maximum van negen miljoen euro aan bonussen bij de transfersom komen.

Messi roemt de kwaliteiten Arthur. 'De spelers die zijn gekomen zijn allemaal erg goed. Maar als ik er een moest uitkiezen, zou ik voor Arthur gaan. Hij heeft me verrast. Ik wist nog erg weinig van hem, maar zijn speelstijl is erg vergelijkbaar met die van Xavi: hij wil altijd de bal, probeert kort te passen en is erg betrouwbaar', aldus Messi tegen Radio Catalunya.

Daarnaast sprak Messi over Vidal, een middenvelder met heel andere kwaliteiten dan Arthur. 'Hij is niet alleen goed met de bal, maar werkt ook hard. Dat is belangrijk om in je team te hebben, omdat het spel steeds tactischer en fysieker wordt. De wedstrijden zijn meer monotoon. Bovendien zijn de afstanden groot en zijn onze tegenstanders vaak groter dan wij. Dan is het fijn om zo'n speler erbij te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.