Barazite kan nederlaag Austria Wien niet voorkomen

Metalist Kharkiv heeft donderdagavond een zwaarbevochten zege geboekt bij Austria Wien. In het Franz Horr Stadion waren de Oekraïners de ploeg van Nederlander Nacer Barazite, die in de basis mocht starten van trainer Karl Daxbacher, met 2-1 de baas.

Barazite kan nederlaag Austria Wien niet voorkomen

Austria Wien startte goed en kwam al na zeven op voorsprong. De verdediging van Metalist Kharkiv kreeg de bal niet weg na een voorzet vanaf de rechterflank. Tomás Jun wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal keurig langs doelman Aleksandr Goryainov: 1-0.

Na rust liet Austria het duel volledig uit handen glippen. Eerst was het Papa Gueye die uit een corner de gelijkmaker binnenkopte en niet veel later kreeg Metalist Kharkiv een penalty toegekend van de Engelse arbiter Michael Dean. Cleiton Xavier was koelbloedig vanaf elf meter en schoot zijn ploeg langs de Oostenrijkers: 2-1.

Door de overwinning staat Metalist op een tweede plaats in Groep K. AZ is na de ruime thuiszege tegen Malmö FF (4-1) koploper. Austria Wien en Malmö wachten beide nog op hun eerste punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's