Barça ook op weg naar Spaanse Super Cup

Barcelona heeft een flinke stap gezet op weg naar de derde hoofdprijs in 2006. De ploeg van Frank Rijkaard klopte stadgenoot Espanyol in de heenwedstrijd om de Spaanse Super Cup. Barça had het aanvankelijk lastig in het uitduel maar ging na het doelpunt van Ludovic Giuly steeds makkelijker voetballen (1-0).

Op Montjuic had Espanyol de beste start. De eerste twee goede kansen waren de thuisploeg. Víctor Valdés voorkwam een vroege achterstand. Pas in het slot van de eerste helft begon het langzaam te draaien bij de blaugranas. Drie minuten voor rust mondde dat uit in de 1-0. Giuly scoorde met wat geluk op aangeven van Ronaldinho.

Na de pauze liet Barcelona de bal steeds makkelijker rondgaan en frustreerde daarmee iedere poging van Espanyol om langszij te komen. De 2-0 kwam steeds dichterbij maar bleef uit omdat Deco, Lionel Messi en Ronaldinho niet scherp genoeg afrondden. Toch lijkt de nipte zege voldoende voor een nieuw succes na het veroveren van de landstitel en de Champions League.