Barça nog op kop na schwalbe Bronckhorst

Barcelona had het moeilijk tegen Celta de Vigo, maar zegevierde mede dankzij Giovanni van Bronckhorst. Sevilla blijft de koploper op de hielen zitten.

Barcelona-Celta de Vigo 3-1
Barcelona maakt moeilijke weken door. De ploeg van coach Frank Rijkaard draait stroef en heeft alle moeite duels te winnen. Zo ook tegen Celta. In Camp Nou hadden de Catalanen wel een overwicht tegen het afwachtende Celta, maar ze keken twintig minuten voor tijd nog wel tegen een gelijke stand aan: 1-1.

Giovanni van Bronckhorst had een aandeel in beide treffers. Hij gaf de knappe voorzet waaruit Javier Saviola raak kopte en hij veroorzaakte de strafschop, die door Nené werd benut. Daarbij moet gezegd worden dat Guayre heel gemakkelijk ging liggen.

Maar Gio nam wraak, want tien minuten na de 1-1 ging de linksback zelf theatraal naar de grond na een ingreep van Gabriel Tamas. Ronaldinho benutte de buitenkans. In de slotfase besliste Ludovic Giuly het duel nadat Ronaldinho hem had weggestuurd.

Levante-Sevilla 2-4
Sevilla leek op rozen te zitten toen Damiano Tommasi in de 66ste minuut met een eigen doelpunt voor de 0-3 zorgde. Frederic Kanouté en Alexander Kerzjakov hadden beiden van dichtbij al 0-1 en 0-2 gemaakt.

Levante (waarvoor Riga Mustapha het gehele duel speelde) kwam binnen zes minuten terug tot 2-3 via rake kopballen van Frederic Déhu en Reggi. Drie minuten na de 2-3 gaf Alejandro Alfaro de ploeg van coach Juande Ramos weer wat lucht. Ook hij scoorde met het hoofd en deed dat na een vrije trap van Dani Alves.

Barcelona bezet de koppositie met 42 punten, Sevilla is tweede met 41 punten. Real Madrid volgt op vier punten van de Blaugranas.