Barça beslist El Clásico in slotfase dankzij Eto'o en Messi

Samuel Eto'o en Lionel Messi hebben Barça in de slotfase de overwinning bezorgd op Real Madrid. Tot de 82ste minuut leek Iker Casillas onpasseerbaar, de Real-doelman stopte zelfs een strafschop van Eto'o.

Barça beslist El Clásico in slotfase dankzij Eto'o en Messi

Vijf wedstrijden bleef Barcelona zonder zege in El Clásico, maar in de zesde wedstrijd was het eindelijk weer raak. Maar makkelijk kwam de Catalaanse zege niet tot stand. Real Madrid, waar Wesley Sneijder al in de eerste helft geblesseerd uitviel, was duidelijk naar Camp Nou gekomen om vooral niet te verliezen.

De ploeg van trainer Juande Ramos liet de gastheren het spel maken en gokte op de counter. Barcelona had dan ook tweemaal zo veel balbezit dan de bezoekers. De tactiek van Real werkte prima. De grootste kans in de eerste helft was ook voor Los Merengues. Royston Drenthe werd in de diepte aangespeeld en ging alleen op Víctor Valdés af. De keeper van Barcelona redde echter knap op de inzet van de 21-jarige middenvelder.

In de tweede helft kwam Real steeds meer onder druk te staan, maar tot grote kansen voor Barcelona kwam het niet. Twintig minuten voor tijd kregen de Catalanen een strafschop te nemen na een overtreding op Sergi Busquets. Casillas stopte de strafschop van Eto'o echter, waarmee hij Real op weg leek te helpen naar een zwaarverdiende remise.

Eto'o maakte kort voor tijd zijn misser goed door de bal achter Casillas te tikken. Puyol kopte een corner tegen het been van de spits uit Kameroen, waardoor uitblinker Casillas op het verkeerde been stond en kansloos was. In de blessuretijd besliste Messi de wedstrijd. De Argentijn stiftte de bal over de Madrileense doelman.

Door de overwinning vergroot koploper Barcelona het onderlinge verschil naar twaalf punten. Real Madrid blijft vijfde, maar kan dit weekend worden gepasseerd door Atlético Madrid en Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen