Bankzitters Mertens en Lozano zien hoofdrol voor Llorente

Reacties

Napoli heeft het Champions League-succes tegen Liverpool in de Serie A een vervolg gegeven. AS Roma won met een man minder in Bologna.

Bankzitters Mertens en Lozano zien hoofdrol voor Llorente
Lecce
Lecce
1 - 4
Napoli
Napoli

Voor het uitduel met Lecce spaarde Napoli-trainer Carlo Ancelotti de nodige krachten die eerder deze week in de Champions League hun bijdrage hadden geleverd aan het succes tegen Liverpool. Zo mochten onder anderen de twee voormalige PSV'ers Dries Mertens en Hirving Lozano zondag op de bank beginnen.

Met hun vervangers Fernando Llorente en Arek Milik in de aanval had Napoli de klus al voor rust geklaard. De Spanjaard opende na bijna een half uur de score door attent te reageren op een geblokt schot van zijn Poolse aanvalspartner. Vijf minuten voor rust maakte Panagiotis Tachtsidis hands bij een duel met Llorente met een strafschop als gevolg. Lorenzo Insigne voltrok het vonnis van elf meter.

Fabian Ruiz maakte het karwei namens Napoli vroeg in de tweede helft af. Napoli kon met een gerust hart de eretreffer van Marco Mancosu incasseren zonder terrein te verliezen op Internazionale en Juventus. Llorente zorgde voor het sluitstuk om dat te onderstrepen en zijn eerste basisplaats bij Napoli extra cachet te geven.

Bologna
Bologna
1 - 2
AS Roma
AS Roma

AS Roma heeft na de stroeve start de smaak te pakken. De ploeg van trainer Paulo Fonseca scoort er sowieso flink op los, met veertien treffers in de eerste vier officiële duels van dit seizoen. Op bezoek bij het sterk begonnen Bologna had de aanval van de Giallorossi moeite de ban te breken. Die eer was weggelegd voor Aleksandar Kolarov, die vier minuten na rust met een vrije trap Roma op voorsprong schoot.

Niet veel later was er van die vreugde minder over. Kolarov veroorzaakte met een tackle op Roberto Soriano een strafschop, die werd benut door Nicola Sansone. Bologna, waar Mitchell Dijks en Stefano Denswil in de basis stonden, joeg op meer. Roma was op z'n beurt via Edin Dzeko dicht bij een tweede treffer. Ondanks de rode kaart voor verdediger Gianluca Mancini grepen de gasten in de slotfase alsnog de volle buit dankzij een rake kopbal van Dzeko. Roma, waar Justin Kluivert vroeg in de tweede helft werd vervangen, is door de zege geklommen naar de vierde plaats.

Andere uitslagen

Sassuolo
Sassuolo
3 - 0
SPAL
SPAL
Sampdoria
Sampdoria
1 - 0
Torino
Torino
Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.