Bankzitter Vermeer ziet Club Brugge via Vormer verder uitlopen

Club Brugge heeft donderdag via een overwinning optimaal geprofiteerd van puntenverlies bij de concurrentie. Oostende werd in Brugge simpel opzij gezet: 3-2. In de overwinning speelde Ruud Vormer zoals wel vaker een belangrijke rol.

In speelronde 23 liepen de nummers twee tot en met vijf van België tegen puntenverlies aan, waardoor Club Brugge de voorsprong op de achtervolgers kon uitbreiden. Trainer Ivan Leko koos voor een Nederlands blok op het middenveld, met Vormer en Jordy Clasie. Huurling Kenneth Vermeer moest genoegen nemen met een plek op de bank, Vladimir Gabulov - die ook in de winterstop overkwam - kreeg de voorkeur onder de lat. Stefano Denswil ontving in de vorige speelronde zijn vijfde gele kaart van het seizoen en ontbrak daardoor met een schorsing.

De thuisclub liet er geen gras over groeien tegen Oostende, waar Richairo Zivkovic op de bank begon. Binnen het kwartier had het al 4-0 kunnen staan. Hans Vanaken was al na vijf minuten trefzeker en enkele minuten later verdubbelde Vormer de voorsprong met een rake vrije trap. Voor Vormer was het alweer zijn 36ste doelpunt in dienst van Club Brugge, tijdens zijn periode in Nederland kwam de middenvelder tot slechts vijftien goals.

Het aluminium en doelman William Dutoit stonden na de goal van Vormer een ruimere voorsprong in de weg, maar in de tweede helft ging Club Brugge vrolijk door met scoren. Het was eerst Oostende dat via Zinho Gano de aansluitingstreffer produceerde, maar al snel na de 2-1 maakte Abdoulaye Diaby een einde aan de illusies van Oostende: 3-1. De aansluitingstreffer van ex-Brugge-spits Joseph Akpala kwam te laat.

Door de overwinning staat Club Brugge een straatlengte voor op Charleroi. Na 23 wedstrijden is het verschil tussen de koploper en nummer twee twaalf punten.