Bankzitter Blind ziet Bayern direct punten verspelen in Duitsland

Bayern München is in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar direct tegen puntenverlies aangelopen. Met Daley Blind de hele wedstrijd op de bank werd het een gelijkspel tegen RB Leipzig.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Bayern München

Trainer Julian Nagelsmann had bij de herstart van de Bundesliga geen basisplek voor Blind en Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt was er wel bij. De centrumverdediger speelde een hoofdrol in de eerste helft door net iets te snel naar voren te lopen. De Ligt kwam zo in buitenspelpositie te staan bij een vrije trap, waardoor in de dertigste minuut de openingstreffer van Leon Goretzka niet doorging.

Bayern hoefde echter niet lang te wachten op de 0-1, vijf minuten later scoorde Eric Maxim Choupo-Moting bij de tweede paal. Zo leek de koploper ook in het nieuwe jaar ongenaakbaar, 2022 werd afgesloten met een reeks van acht ongeslagen duels. Er werd echter buiten Marcel Halstenberg gerekend. De verdediger kwam mee op en kreeg de bal door Dominik Szoboszlai voor zijn voeten gekopt. Al vallend scoorde Halstenberg. Hij klopte daarmee Yann Sommer, die een dag na zijn transfer van Borussia Mönchengladbach debuteerde onder de lat bij Bayern.

Met invallers Kingsley Coman, Thomas Müller en Mathys Tel probeerde Nagelsmann puntenverlies te voorkomen, daarin slaagde de coach niet. Zo krijgt het SC Freiburg van keeper Mark Flekken in de eerste wedstrijd van het jaar meteen een kans om in te lopen op koploper Bayern. Het verschil bedraagt nu vijf punten. Freiburg speelt dit weekend tegen VfL Wolfsburg.