Bangura hield ook na einde Feyenoord-avontuur vast aan droom

Reacties

Alex Bangura (22) heeft via een omweg bereikt wat hij wilde bereiken. Zaterdag mag de linksback van SC Cambuur zich op het Eredivisie-podium meten met Ajax.

Bangura hield ook na einde Feyenoord-avontuur vast aan droom
© Pro Shots

Na de vlucht met zijn ouders uit Sierra Leone streek Bangura neer in Rotterdam. Steeds weer deed hij pogingen een plaatsje te veroveren in de jeugdopleiding van Feyenoord. Incidenteel werd hij uitgenodigd voor een proeftraining. 'Dat was altijd weer spannend, het voelde als een soort sollicitatie. Maar ik mocht nooit blijven, ik was telkens niet goed genoeg.'

Op zijn zeventiende kreeg Bangura weer een uitnodiging voor een stage bij de profs. Gezien zijn leeftijd was het waarschijnlijk zijn laatste kans bij het grote Feyenoord aan te sluiten. Na alle afwijzingen uit de jaren ervoor kreeg Bangura deze keer goed nieuws: hij mocht naar de Onder-18.

Bangura herinnerde zijn vreugde als de dag van gisteren. 'Ik had er zó lang voor geknokt en was er altijd in blijven geloven. Het was me toch gelukt', blikte hij stralend terug. Ruim een half jaar na zijn komst van de amateurtak speelde Bangura al in de UEFA Youth League tegen de grootste talenten van Europa, met een bepaald niet misselijk elftal.

'Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Wouter Burger en Dylan Vente waren mijn ploeggenoten.’ Maar waar zij uiteindelijk doorstroomden, kreeg Bangura na zijn derde jaar in de profopleiding opnieuw te horen dat hij niet goed genoeg was. 'Waar andere jongens een contract kregen en naar de Onder-21 mochten, werd ik weggestuurd. Dat was een klap voor me. Na al die moeite was het alsnog zomaar voorbij. Maar al snel nam ik me voor dat deze tegenslag mijn droom niet mocht veranderen. Ik moest en zou profvoetballer worden, dan maar via een omweg.'

De wedstrijd van zaterdag in Amsterdam tegen Ajax is het bewijs dat Bangura die droom heeft verwezenlijkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.