Balotelli vervolgt renaissance in trefzekere ontmoeting met Pieters

Reacties

Olympique Marseille is zaterdag geklommen naar plaats vier in de Ligue 1. Op eigen veld boekte het team van trainer Rudi Garcia een overwinning op laagvlieger Amiens. Mario Balotelli had met zijn derde treffer in vier duels een belangrijk aandeel in de zege.

Balotelli vervolgt renaissance in trefzekere ontmoeting met Pieters
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 0
Amiens
Amiens

Garcia moest zaterdag een streep zetten door de naam van Kevin Strootman. De middenvelder liet tegen Amiens verstek gaan met een liesblessure. Vanaf de tribune zag de Nederlander hoe zijn teamgenoten de wedstrijd in het eerste halfuur gedecideerd naar zich toetrokken.

Al na vijf minuten probeerde Lucas Ocampos het met een volley, maar die ging net naast. De volgende kans werd onschadelijk gemaakt door Amiens-doelman Régis Gurtner, maar daarna mocht Marseille wel juichen. Na een pass van Maxime Lopez schoot Florian Thauvin hard en laag binnen in de verre hoek (1-0).

Niet lang na de openingstreffer van Thauvin verdubbelde Balotelli de marge. Doelman Steve Mandanda joeg een vrije trap vanaf eigen helft de diepte in, waarna Ocampos de bal met het hoofd tot bij Balotelli bracht. De spits draaide zich na de eerste aanname direct om en schoot beheerst binnen. Daarmee maakte hij in zijn vierde optreden voor L'OM alweer zijn derde doelpunt.

In vergelijking met de eerste seizoenshelft, toen Balotelli nog in dienst van OGC Nice speelde, is de spits bezig aan zijn tweede jeugd. Toen waagde hij 33 pogingen op doel zonder te scoren, tegenover zeventien doelpogingen bij Marseille die al drie treffers opleverden. Met vier wedstrijden tegen teams uit de top acht in het verschiet zal de club de komende weken hopen op nog meer trefzekere momenten van de Italiaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Amiens bracht weinig in tegen het vuurwerk van Marseille voor rust. Bijna kwam het team van Erik Pieters ook nog op 3-0 achterstand, maar het had geluk dat Valère Germain naast schoot. Pieters, die vorige maand op huurbasis overkwam van Stoke City en voor de eerste keer in de basiself verscheen, was even tevoren zelf nog gevaarlijk geworden met een schot op doel. Daarbij stuitte hij echter op de uit zijn doel gesprinte Mandanda.

Na rust liet Marseille na de score verder uit te breiden. Ocampos schoot een tweede maal naast en scheidsrechter Johan Hamel keurde een treffer van Balotelli af, na bestudering van de beelden aan de zijlijn. Jordan Amavi had tenslotte de pech dat een uitstekende poging, een kwartier voor het einde, op de lat uiteenspatte. Marseille passeert Montpellier op de ranglijst en staat in punten gelijk met de nummer vier, Saint-Étienne.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
6
Montpellier
38
15
14
9
53-42
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.